123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008
Kylling i sursødsovs
Wokret 2-3 personer Kina
Opskriften lyder oprindelig på svinekød med sursødsov og stammer fra Wei. Jeg har lavet lidt om på den, så der blandt bliver brugt lidt mindre fedt og lidt flere grøntsager...
280 g kyllingebryst eller -inderfilet
1 spsk soyasovs
1 spsk tør sherry
1-2 løg
1 peberfrugt
125 g champignon
1/2 agurk
1/2 dåse ananas
2 fed hvidløg
Sovs
1 spsk soyasovs
1 spsk hvid eddike
1 spsk majsmel
1 spsk koncentret tomatpure
1 spsk sukker
saften fra ananasdåsen
1. Skær kødet i fine strimler og mariner det med soyasovs og tør sherry.
2. Skær alle grønsagerne og ananasen i stykker.
3. Hak hvidløget fint.
4. Bland alle ingredienserne til sovsen sammen i en skål.
5. Varm wokken (eller gryden) godt op.
6. Steg kødet til det er gennemstegt.
7. Put grøntsagerne og hvidløg i og lad det blive godt varmt.
8. Hæld sovseblandingen og lad det komme i kog.
8. Så skulle det gerne vær færdigt...
Variation
Du kan også bruge svine- eller kalkunkød. Også er der vist ingen grænser for hvad der kan kommes i af grøntsager - bare prøv dig frem.
Kan serveres sammen med

Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry