123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Maj 2005 | Efterår 2005 ->

Sommer 2005


10. august - Endelig en opdatering ;-)

Så er jeg endelig klar med en opdatering af bloggen - det er alt for længe siden, jeg sidst har blogget. Tak for jeres tålmodighed og for jeres søde "efterlysnings-mails".

Min største nyhed er, at jeg er gravid - jubi... Og det er nok også den der skal forklare mit fravær i de sidste par måneder. Kvalme, opkast og 12-14 timers søvn i døgnet, har tærret gevaldigt på overskudet. Men jeg tror det er ved at vende lidt... - Okay jeg håber det er ved at vende ;-), så jeg igen kan skrive her engang i mellem.

Hvis nogen er nysgerrig med hensyn til tidhorisonten, så har jeg - foreløbig - termin 8. marts, og har nu været gravid i 10 uger - dvs. jeg er lige gået ind i min 11. uge som gravid (Bortset fra, at de to første uger, er man slet ikke gravid - den slags snyderi opdager man jo ikke før man selv står i det...).

Mit fravær betyder jo også at jeg har svigtet "sommer-ufo-knit-alongen" på det groveste: Rikke er blevet færdig helt uden jeg har fået det nævnt... Heldige asen. Jeg har også svigtet strikkeriet på det groveste her i sommer, hvilket betyder, at der vist skal et mirakel til, hvis jeg skal blive færdig. Men måske jeg skulle se at komme videre i det mindste. Hvordan går det med jer andre?

Åh det var herligt at få skrevet lidt her - jeg kan jo egentlig frygtelig godt lide at blogge, ellers var jeg vel heller ikke startet på det i første omgang ;-)

Skriv en lille kommentar


28. juni - En hilsen fra Estland

Saa er jeg i Tartu den gamle universitetsby i Estland, hvor jeg fandt en internetcafe...

Jeg kom til Tallinn, hovedstaden i Estland, i loerdags og har tilbragt et par dage som turist inden strikkesymposiet begyndte i gaar. Jeg foelte mig straks hjemme, for jeg havde ikke gaet mere end 25 m vaek fra "mit" vandrehjem, inden jeg fandt den foerste butik med garn... Dejlig by.

Men som naevnt begyndte strikkesymposiet i gaar. Vi blev alle - 95 deltager - samlet op i Tallin, og efter frokost og guidet rundtur i byen blev kursen sat sydpaa. Vi har "base" i Heimtali, der ligger ca 180 km syd for Tallinn, men bor fordelt rundt paa tre forskellige "turist farms". Det var lidt af et cirkus at faa fordelt alle, men det lyder til alle fik en seng at sove i. Det sted jeg sover ligger 1,7 km fra den naermeste hovedvej, og i det hele taget er vi kommet pa landet - herlig. Estland er arealmaessig lidt stoerre end Danmark, men har bor kun 1,5 million mennesker, saa der er meget laengere mellem menneskene end vi er vandt til fra Danmark...
Her til formiddag har vi vaeret paa det estiske nationalmuseum og set en del af deres samling af strik. De har 5000 strikkede "ting" i deres samling - ganske imponerende. Og det er virkelig fine strikkede sager. Mest hansker/vanter, sokker og huer - ogsa fik vi lov at roere ved tingene, selvfoelgelig med handsker paa, men sjovt alligevel. Det giver lidt at fonemme tyngden af de strikkede sager. Jeg var f.eks. overrasket over vaegten af en af troejerne - den var temmelig tung, men maa vaere dejlig varm ;-)

De naeste par dage staar paa worksshops. Vi skal proeve nogle af de traditionelle estsiske strikketeknikker. Ekstra sjovt naar vi nu har set alle de fine ting paa nationalmusseet. Skulle jeg faa adgang til en internetforbindelse, skal I selvfoelgelig nok faa endnu en lille stemningsrapport ;-)

Skriv en lille kommentar


24. juni - På vej til Estland og lige lidt sommer-UFO'er

Jeg vil lige opdatere bloggen inden jeg i morgen rejser til Estland, for at deltage i Nordisk strikkesymposium. Hele spiseborder flyder med tøj, strikkepinde, kamera, solcreme, garn og andre fornødenhedder jeg ikke regner med at kunne klare mig uden i Estland (- og heller ikke helt ved, hvordan jeg skal få det ned i rygsækken. Men spændende det bliver det. Vi bliver 85 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Canada, USA, Japan og Estland... Hvis jeg kan finde en internetcafe undervejs, skal jeg nok sende "postkort" til bloggen her, men ellers må I vente til jeg kommer hjem ;-).

Men inden jeg tager afsted, vil jeg da lige opdatere listen af sommer-UFO-strikkere. Sanne B og Julie har nemlig tilmeldt sig. Julie opdatere sin blog med et billede og Sanne har sendt denne beskrivelse af sit UFO-projekt:
Bluse strikket som to firkanter (strikket på rundp ind mod midten). Har lavet bærestykker og strikket ryg og forstykke sammen. Mangler ærmerne, som jeg er kørt helt fast i, kan slet ikke beslutte mig til hvordan de skal se ud, derfor røg den i ”krogen”. Strikket i hvid/orange/gul/pink Limone (merc. Bomuld) på p 3.

Skriv en lille kommentar


19. juni - Sommer-UFO'er

Jaaaa - der er tre der vil strikke en UFO færdig sammen med mig her i sommer: Ulla, Sys og Marie-Louise. Og hvad er det så lige det går ud på? Jo vi finder et strikketøj frem, som har ligget alt for længe, uden der er blevet strikket på det. Og målet er, at det skal være færdig i sommer, hvilket betyder at der er deadline på årets sidste sommerdag den 31. august. Så kan vi med god samvittighed kan starte nye projekter i efteråret ;-). Der er selvfølgelig plads til flere deltager, bare send mig en mail og post et billede af dit projekt i din blog/webshotsalbum - eller mail mig evt et billede... Jo flere deltagere jo bedre. Og startdato: Bare se at komme igang :-)

Men jeg vil da lige introducere jer til min UFO: Hanne Falkenbergs Dacapo. Ja jeg har jo fortalt om den, så egentlig er det jo bare lige at vise et billede af strikkeriet, så langt som de er kommet på nuværende tidspunkt (ryg og det meste af et ærme færdigt):

Skriv en lille kommentar


15. juni - Rachels bolero er færdig, og en UFO er fundet frem...

Så blev Rachels bolero færdig, og den er bare blevet så lækker blød. Jeg har strikket den i størrelse large, men hvis jeg skulle finde på at strikke den igen, vil jeg overveje at strikke den i størrelse medium. Hvorfor er det altid så svært at finde den rigtige størrelse? Mit tøj er størrelse medium, large og ekstra large - ikke nemt...

Jeg har fundet min Dacopo (Falkenberg kit) frem. Jeg startede med at pille det ærme op jeg havde strikket. Problemet er at modellen med lange ærmer, ikke har lange ærmer nok (- jeg har prøvet den i garnforretningen), så jeg er nødt til at forlænge dem. Men første gang fik jeg ikke tænkt de ekstra udtagninger rigtigt, også må det jo laves om igen. Men som altid når jeg har rettet noget, er jeg jo nu fuld af forventning om, at denne gang bliver det helt perfekt.
Hvad med jer andre? Er der nogen er jer der her i sommer har lyst til at finde en UFO (Unfinished Objekt, altså et ufærdigt strikkeprojekt, der har ligget lidt for længe, uden der er blevet strikket på det) frem? Jeg tænkte vi kunne lave en lille sommer-UFO-knit-along. Er der nogen der har lyst? (Du behøver selvfølgelig ikke have en blog, for at være med).

Skriv en lille kommentar

12. juni - WWKIPD i Kongens Have

Det var simpelthen bare så hyggeligt - den internationale "strik-ude-dag" i Kongens have... Jeg tror næsten billederne taler for sig selv ;-)

Jeg glæder mig allerede til næste år. I år var vi 25-30 strikkere fra Danmark, Irland, USA og Australien! - men haven er jo stor, så der er bestemt plads til mange flere næste år.

Skriv en lille kommentar


9. juni - Historien om et garnnøgle på størrelse med en håndbold...

Kan I fornemme det på billedet? Det er et temmeligt stort nøgle garn jeg har fået lavet mig. (Jeg satte lige rødvinsglasset ved siden af, så I bedre kan fornemme størrelsen - man må jo bruge hvad man har i nærheden ;-)
Og hvordan ender man så op med det? Jo det er den sædvanlige historie: Man har strikket noget der var for stort, eller for lille, eller for kort, eller for langt... Jeg havde efter bedste overbevisning regnet mig frem til, at jeg skulle forlænge ærmerne i Rachel Bolero (den fra FJ, red. ;-), for at de skulle passe mig. Dette var der ikke noget overraskende i, da jeg altid forlænger ærmerne i forhold til opskrifterne. Men denne gang skulle det ikke gøres - ærmerne blev for lange. Også er det jo man må trævle op, og prøve igen. Det er jo ikke nemt at skille den tynde tråd kid mohair fra 123 Silk Tweeden, og der er i øvrigt heller ikke rigtigt noget formål med det, så det hele kom på et nøgle. Godt der strikkes på pind 9 mm, så burde det ikke tage så lang tid, at strikke ærmerne en gang til...

Har I lagt mærke til vejret? Det er blevet sommer (igen), og det ser ud som om det holder til på lørdag, så vi kan få en rigtig dejlig WWKIPD. Vejrudsigten for København kan følges her og for Lemvig her.

Hov forresten, jeg var lige ved at glemme det. Der er godt nyt til dem der ikke havde mulighed for at købe Familie Journalen med opskriften på Rachels Bolero. Aftalen mellem FJ og Rachel er heldigvis lavet sådan, at jeg gerne må udlevere opskriften - bare uden alle de fine billeder, men dem må I så undvære... Jeg ligger det ind i butikken inden alt for længe.

Skriv en lille kommentar


7. juni - WWKIPD i Lemvig og København - og Morgans bluse ;-)

Så har vi fået lavet et lille opslag, som I meget gerne må printe ud og hænge op i strikkebutikkerne i Storkøbenhavn (Der er hængt op i HandlerGarn, Sommerfuglen, Strikkeboden og Uldstedet i indre by, samt i Garnstuen på Østerbro). Og måske I også kan finde plads på jeres lokale bibliotek eller i kantinen på arbejdet ;-)
I vestjylland fejres der også WWKIPD. Det sker i Lemvig kl 13 i anlægget ved museet for religiøs kunst (på strandvejen). Der er border og bænke, så det er bare kaffekurven og strikketøjet der skal medbringes.

Jeg er blevet færdig med monteringen af Morgans snørrebåndstrøje. Jeg er ganske godt tilfreds med den; den er blevet tilstrækkelig drenget... Så er det bare spændende om Morgan kan passe den... Bettina har spurgt om Morgan er min reserve nevø, og tjaa hvad venindernes børn egentlig til en? De er vel sådan en slags ekstra nevøer ;-)

Skriv en lille kommentar


5. juni - Plantefarvernes sommermarked

For engang skyld kom jeg afsted til et af arrangementerne i Strikkekalenderen, nemlig til Plantefarvernes sommermarked på Gammelgaard ved Hjortespring/Herlev. Og farvepaletten der mødte ens øje ved ankomsten, var da fantastisk...

Men markedet bød på alt muligt af den bedste hjemmegjorte slag: Honning, pileflet, barkflet, strik, filt, kniplinger, kort, små æsker osv... (Jeg tror nok navnet på markedet kommer sig af, at i de gode gamle dage, var der masser af folk der plantefarvede...) Vi tager lige en lille tur rundt på markedet:

Birthe K var der med sine lækre strikkede sager...
Og det var faktisk også muligt at købe forskellige strikkekits. Blandt andet det her dominostrikkede sjal.
Eller hvad med et af de her sjaler?
Også var der masser af nålefiltede som figure, thehætter, tasker osv.
Og søreme om der ikke også blev plantefarvet i kælderne under Gammelgaard. I gryden simre hvidt uldgarn fra Hjelholdt uldspinderi med rødder fra krap. (Ulden er først bejset med Alun)
Og når det har simret en times, skulle det gerne komme til at ligne det her garn.
Og i den anden gryder simre vild kørvel sammen med det hvide uldgarn, hvilket får en flot sart gul farve. (Det der med plantefarvning må altså prøves en dag. Jeg har jo haft botanik på Landbohøjskolen, så det kunne være sjovt at blande botanikken med lidt hvidt uldgarn og få farvet strikkegarn ud af det ;-)
Den danske filtegruppe Grima, har i anledning af Hr. Andersens føds´dag lavet en udstilling hvor mange af hans eventyr er lavet i filt, i hver sin eventyrkuffert. Jeg var dybt imponeret, så I får lige en række billeder af nogle af kufferterne.
"Tommeliden"
"Den lille pige med svovlstikkerne"
"Svinedrengen"
"Den lille havfrue"
og "Prinsessen på ærten"...

Plantefaverne holder forøvrigt deres julemarked på Rødovergård den 26.-27. november, så hvis I ikke når forbi og kigge på sommermarkedet i dag (de lukker kl 16 ;-), er der mulighed i november. (Der farves dog ikke garn på julemarkedet).

Skriv en lille kommentar


4. juni - Rachels bolero og WWKIPD!

Jeg har fået et par spørgsmål til opskriften på Rachels bolero (den fra Familie Journalen), og det er jo nemmere at hjælpe, hvis man selv har strikket den. Så det var en rigtigt god undskyldning, for at gå i gang med den. Jeg manglede en pæn sort strikket trøje, så min bolero bliver altså sort, selv om det er knap så sommeragtigt... I HandlerGarn har de strikket boleroen op i den karryfarvet 123 Silk Tweed. Camilla skal til at gå i gang med den i den røde. Jeg synes det er lidt sjovt at se den i alle de forskellige farver, så hvis du strikker den op i en eller anden anden farve, må du meget gerne maile mig billeder, eller et link til din blog...

Har I hørt om WWKIPD - WORLD WIDE KNIT IN PUBLIC DAY, der afholdes forskellige steder i verden. Dagen hvor alle vi strikkere strikker ude hvor andre kan se os. I København er vi nogle stykker der er blevet enige om at mødes i Kongens Have (vi sætter os, på den store græsplæne der ligger til venster for indgangen ved Gothersgade/Kronprinssesegade/Møntergade). Det er på næste lørdag. Vi mødes klokken 13, så det kan nemt kombineres med en shoppingtur rundt til de fire garnbutikker i indre by... Også kan madkurven (eller den medkøbte sandwith) nydes sammen med strikkepindene i Kongens Have. Så kom og hver med til at fejre WWKIPD i København på lørdag den 11. juni kl 13 i Kongens Have. Det kunne være rigtigt sjovt hvis vi blev mange.
Hvis nu nogen får lyst til at mødes andre steder i landet, så skriv til mig, så skal jeg i hvert fald nok, så hurtigt jeg kan, nævne det her i bloggen...

Skriv en lille kommentar

<- Maj 2005 | Efterår 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry