123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

Juni 2004 ->

Weblog maj 2004


30. maj 2004 - Intarsia – en helt ny sport

Når man ikke har den helt store strikkeerfaring, lærer man noget nyt ved hvert eneste projekt. Jeg har kastet mig over en børnetrøje, hvor teknikken intarsia benyttes, dvs. der strikkes med flere farver garn på en gang. På de første pinde virker det fuldstændigt uoverskueligt, selv om én faktisk har øvet sig lidt (læs meget lidt ;-)): Der er små garnnøgler, der hele tiden vikler sig ind i hinanden. - Men så kommer det langsomt, og det går langsomt. Men al begyndelse er svær, så det skal nok gå. Måske I allerede på billedet kan begynde at ane en lille tropisk fisk...

Også fik jeg monteret min sjælevarmer i går, og foto af den færdige kan ses i strikkegalleriet. Den bliver vist perfekt til kolde vinter- (og sommer-) morgener: Den er uhyre lun. Jeg har, som tidligere nævnt ikke fuldt opskriften til punkt og prikke, men lavet lidt om, så den passer mig nogenlunde.

Skriv en lille kommentar


28. maj 2004 - Mit første besøg på en strikkecafe

I går aftes var Camilla og jeg til vores første strikkecafe, og det var super hyggeligt. Strikkecafeen Ludovica ligger lige bag H.C. Ørstedsparken. Cafeens to rum er indrettet som små dagligstuer, med garn, strik og collager til at skabe en god stemning. Bitten, der har cafeen, holder også kurser. Næste kursus løber over to søndag i juni, og det tror jeg bestemt jeg vil deltage i. På kurset arbejdes der med inspiration til egne strikkdesigns, og så skulle man kunne lære lidt om at konstruere sine egne opskrifter. (Hvis du vil vide mere om kurset, kan du tilmelde dig cafeens nyhedsbrev, så skulle der komme mere information i løbet af weekenden)

Og når vi nu er ved inspiration, så har jeg fundet to opskrifter på huer, som jeg vist bliver nødt til at strikke til efteråret. Den ene er en opskrift fra Sys Fredens bog Pind 10 - en fin patentstrikket hue. Den anden er en opskrift af Kim Hargreaves på en ”faisilsle” hue fra bogen A Yorkshire Fable. Jeg tror begge kan blive ganske fine, men som nævnt, så må de vist vente til efteråret.

Skriv en lille kommentar


27. maj 2004 - Taaaardaaaar: Første opalsok færdig og over 100 arrangementer i kalenderen

Så blev min første opalsok færdig, og den passer som fod i hose ;-). Det var slet ikke så svært endda. Godt nok strikkede jeg de sidste indtagninger til tæerne forkert første gang – af en eller anden grund havde jeg kun læst hver anden linie i den sidste del af opskriften, så sokken blev for kort – dumme mig... Men nu er den store fordel ved strik jo, at én bare kan få lov at prøve igen - der er jo ikke noget som at trævle op!

Også går det da fremad med kalenderen – i dag har den rundet det første skarpe hjørne: Den indeholder mere end 100 arrangementer i hele landet.24. maj 2004 - Det er en helt ny verden, det med hjemmesider

Jeg synes, det har været rigtigt sjovt, at lave denne hjemmeside. Nu har jeg lært lidt grundlæggende HTML. Jeg ved hvad ”frames” og ”php” er og har fundet ud af, at alt kan lade sig gøre, det er bare lige, at finde ud af hvordan ;-).

Der er faktisk masser af små sjove funktioner, man kan bruge på sin hjemmeside. Vejrpigen ude i højre margen er et godt eksempel på noget sådan. Det er jo ikke andet end sjov og ballade, men det skal der jo også være plads til. Hvis du vil have en på din hjemmeside, eller en på dit ”skrivebord”, skal du bare klikke på min, så kan du lave din egen. ”Vejret” henter den i den nærmeste lufthavn, så strengt taget, viser min slet ikke vejret i København, men i Kastrup.

Den grafik der ligger bag procenterblokkene i min ”strik på pindene” er også hentet ned fra nettet. Anna har dem liggende med en fin vejledning til.

Og har du så lagt mærke til det? De frygtelige ”scrollbars” er forsvundet fra siden – dejligt. Så er der plads til nye ideer på hjemmesiden. Det kunne jo være rart, hvis der blev plads til at skrive kommentarer til bloggen.

På strikkefronten er sjælevarmeren blevet færdig – eller det vil sige, den er færdigstrikket. Nu skal den sys sammen, og så skal jeg se, om ikke jeg få broderet nogen små finde blomster på ryggen. Og opalsokken – der mangler kun plads til tæerne, ja også lige en sok til den anden fod :o).22. maj 2004 - Det ender med, at sjælevarmeren bliver færdig

Den har ligget et godt stykke tid i karantæne den sjælevarmer, men nu ender det med, at den bliver færdig. En lang samaritervagt til Pokalfinalen i Parken i torsdag og familiehygge til mors fødselsdag i går gjorder, at jeg fik strikket et godt stykke på det sidste ærme. Når den har haft karantæne, så er det fordi jeg egentlig synes, det er rigtigt kedeligt at lave om - men der var bare ingen vej udenom. Jeg havde strikket det første ærme lige efter opskriften, men det blev alt for lille – det kunne slet ikke nå rundt om armen. Så i stedet for at samle 58 masker op til ærme, som opskriften lyder på, samlede jeg 82 masker op. Det hjalp, nu ser ærmerne ud til, at de kommer til at passe. Jeg forstår ikke helt hvorfor det ikke passede i første omgang. Jeg strikker ikke med originalgarnet, men strikkefastheden passer.

Også fik jeg strikket hæl på min opalsok i morges. Det ser ganske fint ud, af et førstegangsforsøg at være. Nu er de klar til, at komme med på samaritervagt i morgen – her gælder det om, at have et strikketøj med, der ikke kræver den store koncentration. – Og det gør heller ikke noget, hvis det ikke fylder hele tasken ;-).

På hjemmesiden arbejder jeg på, at få den lagt om, så den ikke længere er opbygget ved hjælp af frames: Det ser jo frygteligt ud med alle de scroll-barer, der efterhånden fylder godt på siden.20. maj 2004 - Projektet blev afleveret og prinsen gift

I den sidste tid, har der været fuld fart på. Men endelig er projektet blevet afleveret, og der er igen tid til kæreste, strik og hjemmeside.

Jeg har fået afsluttet to strikkeprojekter: Boogatasken er bare blevet ligesom den skulle, og når jeg nu har pindene, kunne én jo være fristet til at prøve igen :-). Også blev de lyserøde mohairsokker endelig færdige. Jeg havde fået læst forkert i opskriften, så foden var blevet 4 cm. for lang – det er temmelig meget for meget, når det er størrelse 2 år! Men nu er det blevet rettet og begge sokker er færdige.

Også var jeg til Strik In i sidste weekend, og kom hjem derfra med et nøgle Opal strømmegarn – Ja også er det jo, at man lige er nødt til at prøve garnet: Så foreløbig er skaftet på den ene sok færdigt. Jeg synes striberne sidder lidt sjovt, så det er spændende hvordan de færdige sokker kommer til at se ud.9. maj 2004 - Arbejder på projekt og hjemmeside

Billedet af min booga bag blev taget forleden og jeg har slet ikke strikket siden :-(. Projektafleveringen nærmer sig, så det kræver selvfølgelig min opmærksomhed. I pauserne får jeg dog stadig lavet lidt på hjemmesiden - jeg har f.eks. lige lagt en oversigt over garntykkelser på, som jeg håber kan komme andre til glæde.7. maj 2004 - Snart klar til at gå i luften

Jeg burde jo egentligt side og skrive projekt, men en rigtig god overspringshandling er jo, at sidde og arbejde lidt på sin hjemmeside. Det sidste skal lige laves færdig, så jeg er klar til at præsentere hjemmesiden. Der er jo ikke meget ved hjemmesider, hvor der kun står at de er under opbygning.

Juni 2004 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry