123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Juni 2004 | August 2004 ->

Weblog - Juli 2004


31. juli 2004 - Frejatasken færdig og nyt projekt påbegyndt

Pludselig var jeg færdig med hankene til Frejatasken og så var det jo bare med at få dem syet på. Da det var gjort, kom de spændende timer med valkning i vaskemaskinen. Og da tasken var blevet ældet godt rundt i to gange to timer, havde den en tykkelse jeg var tilfreds med. Nu tørre den i form trukket ned over et lille skab. Jeg tror faktisk den bliver helt god.

Men så var jeg jo uden strikketøj. Ja der er selvfølgelig stadig Kyoto og sokkerne, men dem regner jeg ikke helt med. Kyoto kræver fuld monteringskoncentration og sokkerne er mest et "gå i byen strikketøj". Også har jeg et godt stykke tid haft garn liggende til "jakke paa tværs" fra Sys Fredens bog Strik til blå stue, så den gik jeg i gang med. Jeg tror nu den er hurtigt strikket. En børnetrøje på pinde 9 tager ikke alverden af tid. Garnet er ganske fornøjeligt at strikke i, ren uld og dejlige farver - som I forhåbentlig kan se på billedet af strikkeprøven. Garnet er Point Five fra Colinette i farven Popcicle (En udgået farve købt på Ebay).

Skriv en lille kommentar


29. juli 2004 - Sølvbryllup og sokkestrikning

I går havde mine forældre sølvbryllup. Dejligt og impornerende at de har holdt hinanden og hinanden forskelligheder ud i så mange år. Men ganske som for 25 år siden kunne alle gæsterne nyde vejret på terassen. Efter den traditionelle "vækning" af sølvbrudeparret (Der skulle kun et enkelt vers af "I østen stiger solen op" til, før de stod nyvaskede og pæne i tøjet i døren ;-)), spiste vi morgenmad og resten af dagen blev tilbragt i solen. Mine arme antog efterhånden en lidt rødlig kulør, mens sokkestrikningen skred fremad og snakken gik. Jeg fik strikket den første Opal Silkesok færdig.

Og mønsteret på de sokker, ja det er en historie for sig selv. Hvis nogle af jer, kan huske tilbage til mit indlæg fra den 23. juli, kan I huske jeg undrede mig over den lange mønsterrapport. Det viste sig dog også at være en "fejl". Hvis I kigger nærmere på mønsteret på skaftet af sokken, kan I se det spejlvendes om den brune stribe midt på skaftet. Netop her var der en af de der irreterende knuder på garnet. Det sjove ved denne er dog, at garnet er "vendt om" i forhold til det første stykke. Så nu strikker jeg det første stykke af den næste sok udefra på garnnøglet, indtil jeg når den brune stribe, så "vender" jeg, og begynder igen at tage garnet indefra. Men faktisk synes jeg det har givet nogle sjove sokker, så jeg kunne godt finde på at spejlvende rapporten på ligende måde en anden gang jeg skal strikke sokker.

Også en lille indskudt bemærkning til min hemmelige ven: Jeg holder meget af, at drikke en dejlig kop the til min strikning, og den bliver bestemt ikke dårligere af, at blive ledsaget af et stykke god mørk chokolade - jeg elsker mørk chokolade.

Frejatasken, ja den skal I selvfølgelig nok snart få lov at se billeder af. Jeg havde også en ide om, at ligge opskriften ud på hjemmesiden her, men der er vist et par justeringer, der skal laves i en 2. gennemstrikning, inden det når så vidt.

Skriv en lille kommentar


27. juli 2004 - En lille motorbølle :-) og lidt om strik...

Først lige et lille billede af Thor i sin "fisketrøje" på sin minimotorcykel blandt de store motorykler ;-). Billedet er taget forleden på Præstø Havn.

På strikkefronten er jeg blevet færdig med "kroppen" til frejatasken og er i fuld gang med hankene - der skal strikkes fire meter hank!! Jeg er spændt på hvordan den kommer til at se ud, når den er valket, for lige nu ligner den bare en stor blå sæk. Hmm... I går pressede jeg alle delene til Kyoto og i aften håber jeg at få tid til at begynde på den egentlige montering. Så jo der sker lidt med strikkeriet, men i et ganske stille og roligt tempo...

Og så lige lidt kommentarer til kommentarene: Kære hemmelige venn: Jeg har vist ikke nogle speciele ønsker, men glæder mig til at se hvad du finder på. Og Kirsten: Jeg har selv oplevet at vejrpigen fylder mere end hun skal, men det plejer at forsvinde hurtigt igen. Nu må jeg vist hellere spørger mig for, så der kan blive gjort noget ved det... Og sidst til Kate: Jeg har ikke en danks oversættelse, men sig til hvis du behøver hjælp undervejs i den engelske, så skal jeg meget gerne være behjælpelig.

Skriv en lille kommentar


23. juli 2004 - Kom lige til at starte på et par sokker

Jeg havde egentlig besluttet, at jeg skulle være færdig med min frejataske og Kyoto inden jeg skulle igang med et nyt projekt. Men sådan gik det selvfølgelig ikke. Vi skulle ud og sejle et par dage, og så var et nøgle strømpegarn og fem strømpepinde jo lige det perfekte at have med. Montering skal jeg helst gøre hjemme i fred og ro, og tasken er efterhånden temmelig stor at tage med.

Og hvilket herligt garn jeg kom i gang med: Det nye opal silkegarn. Det bare lækkert at strikke med. Jeg er dog ved at være nærvøs for at mønsterrapporten aldrig får ende ;-) Jeg har rundet hælen og jeg er stadig i gang med den første rapport! (Jeg strikker i et par sokker i str. 43-44, så det er ikke fordi, jeg ikke forbruger garn). Men de har vel ikke lavet hele nøglet med kun en rapport, så den må vel ende på et tidspunkt. Men som nævnt er garnet dejligt at strikke med (og sikkert også at have på), så kan man jo kun håbe, at opalfabrikken synes, at garnet skal findes i mere end tre farver...

Også mange tak for jeres mange kommentarer til mit sidste indlæg, det er så rart at få lidt respons på det man skriver. Jeg bliver så glad hver gang, der er en lille hilsen. (En del af jer har sikkert opdaget, at jeres indlæg kommer til at stå dobbelt. Det er en fejl der er opstået efter siden blev flyttet til en ny serwer. Jeg kan ikke lige få løst problemet, men sletter det "ekstra" indlæg manuelt, så hurtigt jeg kan. Jeg håber ikke det skræmer jer fra at skrive...)

Skriv en lille kommentar


20. juli 2004 - Storm P har ikke levet forgæves

Så er der et billede af ægte aftenhygge i den lille københavnske hjem. Jeg vinder garn op mens Mads (kæresten) hygger sig i gyngestolen foran den bærbare. Jeg fik strikket det sidste på Kyoto færdig, og da det var lidt for sent, at begynde på monteringen, vandt jeg garn op til Frejatasken.
Hvis du undrer dig over den Storm P agtige opstillingen, kommer forklaringen her: Der er mindre modstand i garnvinde, når hjulet drejer rundt som på billedet, frem for når det er spændt fast til et bord som vanligt. Og da det jo gælder om at bevare elasticiteten i ulden, gælder det om, at vinde garnet så løst op så muligt. Jo lettere garnvinden kører rundt, jo mindre stramt bliver garnet vundet op. Og lige som Lone H, vinder jeg garnet op på tomme toiletruller - så bliver der intet garnkludder, når nøglet er ved at være brugt op.

Også har jeg fået taget billeder af fisketrøjen, de kan ses i strikkegalleriet. Trøjen er til Thor på knap 2 år. Han er en af de tre herlige unger, jeg har den fornøjelse at være tante til (Mads søstres børn). – Så jo Hanne S, trøjen er strikket til en bestemt modtager.

Skriv en lille kommentar


19. juli 2004 - Børnetrøjen er færdig - jubiii...

I tror det ikke, men Børnetrøjen med tropiske fisk, lavet med Intarsiateknik, er færdig. Nu har den godt nok været længe undervejs, specielt taget i betragtning, at det er en størrelse 2-3 år. Pludselig lørdag aften, blev jeg enig med mig selv om, at det for søren da, ikke kunne være sååå svært at få den færdig. (Det var nok solstik - havde tilbragt hele dagen i solen på båden). Men jeg kastede mig over det, og det gik så fint, at jeg havde mod på at genoptage arbejdet søndag. Det kan godt ses på blusen, at det er færste gang jeg prøver at strikke Intarsiastrik. - Og næste gang jeg forsøger mig, tror jeg, jeg vælger noget andet end bomuldsgarn til projektet... Billeder følger i morgen, så I må vente i spænding :-)

Det går også fremad med Kyoto, jeg mangler kun 10 cm på det ene ærme, inden jeg kan kaste mig over monteringen. Jeg synes altid det er spændende når det nærmer sig, at et projekt bliver færdigt. Specielt når det er et der skal "passe". Det er jo altså sjovest hvis det gør.

Skriv en lille kommentar


16. juli 2004 - Min fine pakke fra min hemmelige ven

Klik på billederne for at se et større billede.


Ja faktisk fik jeg jo slet ikke en gave af min hemmelige ven Lene Z, men fire: Fire fed rigtigt dejligt merinould fra danske merinofår. Jeg har aldrig strikket af dansk uld før, så jeg synes det skal være et helt specielt projekt, der skal komme ud af det fine garn. Jeg ved endnu ikke hvad det skal være, men holder øjnene åbne for et projekt der passer til garnet. Nogle gode ideer?
Så er der strømpegarn til et par strømper og en fin Gillikrog, som det kan hænge i. Jeg har læst om Gillikrogen, når jeg har læst om hosebinderne på den jyske hede. Gillikrogen blev fæstnet ved brystet, og her hængte man et nøgle garn, så kunne man gå mens man bandt hoser. – På den led kunne der f.eks. også bindes hoser på vejen til og fra kirke, eller mens man vogtede fårene. Indtægterne fra hosebindingen var et væsentligt supplement til en trængt husholdning.
Også var der søreme også uldvaskemiddel til maskine. Man skulle jo næsten tro Lene Z viste, at jeg vasker alt mit uldtøj i maskinen. Nu kan jeg jo prøve, at vaske det med uldvaskemiddel specielt til maskinvask. Men heldigvis er det jo sjældent man behøver at vaske sit uldtøj, som regel er det jo nok, at hænge det ud til luftning.
Tusind tak for de fine gaver Lene Z.

Også synes jeg også lige I skulle se et billede af min Kyoto. Jeg har samlet ryggen, de to forstykker og "sashen" med sikkerhedsnåle, så jeg kunne prøve om størrelsen var i orden. Det virker den til at være, og nu er jeg i gang med ærmerne (jeg nærmer mig afslutningen på det første ærme). Spændende hvornår den bliver færdig. Det er det eneste af projekterne jeg strikker på i øjeblikket, så det kan i hvert fald ikke gå hurtigere.

Skriv en lille kommentar


15. juli 2004 - Jul i juli – tre pakker på en dag...

Også tre strikkepakker oven i købet. I formiddags ringede posten på, han havde en pakke fra Uldbutikken med til mig. Jeg bestilte garn i går, så jeg kan lave min frejataske færdig, og så var det allerede i posten i dag - dejligt.

I eftermiddags har jeg været på posthuset og hente to pakker – en fra min hemmelige ven og en strikkebog fra USA. Bogen beskriver håndstrikningens historie, og den glæder jeg mig til at blive klogere på. Og pakken fra min hemmelige ven Lene indeholdt de dejligste strikkefornøjelighedder, men da mit digitalkamera er taget på sommerferie (eller det vil sige det jeg plejer at låne), må I vente med at se billeder til i morgen. Jeg skal nemlig besøge Camilla i aften, og jeg tager gaven med i tasken, så den kan blive foreviget ved hjælp af hendes kamera...

Skriv en lille kommentar


13. juli 2004 - En lille rettelse

I mit sidste indlæg i bloggen, skrev jeg, at der var en opskrift på et par dobbelt lagede vanter i bogen Knit One, Felt Too. Ved lidt mere indgående læsning viser dette sig dog, ikke at være helt korrekt. Det er kun den yderste del af vanten (omkring håndledet) der er dobbeltlaget. Da vanter hedder ”Doubble-cuff Mittens” burde jeg nok have regnet det ud, men der var vist et brist i mine engelsk kundskaber. (Fra Gyldendals røde ordbog: II. cuff. opslag (på ærme, am. også på bukser)...) Vanterne er nu stadig ganske fine, så det kan da være, jeg begiver mig i gang med opskriften alligevel.

På strikkepindene koncentrerer jeg mig om Kyoto. Jeg mangler kun at lukke af til ”sahsen”, og at strikke ærmerne. Så det går fremad. Nå ja, så mangler jeg selvfølgelig også lige monteringen... Børnetrøjen ligger stadig og venter på, at jeg får en stor trang til at pille skuldrene op, og lave dem en gang til. Trøjen kunne nemt gå hen og blive en særdeles irriterende UFO. (Ja den er det jo nok allerede :o) )

Skriv en lille kommentar


11. juli 2004 - Gode bøger fra biblioteket

I går var en god dag på biblioteket, der var kommet tre fine bøger hjem til mig: Rowan Babies af Kim Hargreaves, Knit One, Felt Too af Kathleen Taylor og Felted Knits af Beverly Galeskas.

Som sædvanlig når man får fingerne i nye strikkebøger, er der selvfølgelig et par opskrifter, man føler, man er nød til at prøve. I Knit One, Felt Too er der f.eks. en opskrift på et par vanter der er todelte. Det yderste lag er valket, efter det er strikket, mens det inderste lag bare er strikket. Det må give et par dejlig varme hansker. Det yderste lag er jo næste vindtæt, mens luftlaget mellem de to vanter søger for, at fingerne ikke bliver kolde. I Felted Knits er der en opskrift på en sød vinter/efterårsbarret, så lidt vintagestil, som jeg også kunne tænke mig, at give mig i kast med. Men sådan er det jo altid, alt for mange gode ideer...

Skriv en lille kommentar


8. juli 2004 - Pakke på vej...

Så er den første pakke klar til at blive sendt til en ”nordisk hemmelig ven”. – Jeg håber at nå på posthuset med den i eftermiddag, så den måske kan nå frem til weekenden. Spændende med alle de pakker der bliver sendt rundt i øjeblikket...

Også blev jeg færdig med endnu et par sokker i går i dejlige klare farver. Jeg synes, jeg er ved at komme ind i en stime af sokker, for der er nu noget rigtigt hyggeligt ved at strikke dem (og ved at have dem på.) – meeeen det kunne jo også være godt, at få strikket lidt på nogle af de andre projekter.

Der kommer hele tiden nye arrangementer i strikkekalenderen, og nogle gange, synes jeg det er rigtigt ærgerligt at bor i København. Det er her arrangement på Fyn, kunne jeg f.eks. godt tænke mig at deltage i:

Besøg Hjelholts Uldspinderi. Åben butik. Salg af uld, garn, og færdige sweaters. Rundvisning i uldspinderiet Demonstration af hyrdehunde.
Man. d. 19. juli 2004 til fre. d. 30. juli 2004, kl. 10-16. (Entré: 20 kr)
Hjelholts Uldspinderi, Svendborg Landevej 43, Langå, Hesselager

Eller hvad med det her på Bornholm:

Håndværk i Middelalderen. Mød middelalderens håndværkere. Pottemageren, smykkemageren, smeden, plattenslageren, bundtmageren, plantefarveren, stenhuggeren eller væveren. Få fingrene i håndværket og snak om materialer, forarbejdning og livet i middelalderens samfund.
Fre. d. 9. juli 2004, kl. 10-17.
Bornholms Middelaldercenter, Stangevej 1, Østerlars, Gudhjem Oplevelser

Skriv en lille kommentar


6. juli 2004 - Lidt billeder fra turen til Jylland

Billedet er af den ene af de par sokker jeg strikkede på på min tur til Jylland. De er forøvrigt snart færdige - jeg mangler kun ganske få omgange. Også lovede jeg jer, at vise et par billeder (eller fem) fra turen - de er at finde her.

Skriv en lille kommentar


5. juli 2004 - Tilbage igen

Først vil jeg lige vise jer et billede af den cardigan, jeg synes var så fin i færøuld. Den er fra Elisabeth Saust bog Strik med færøgarn udgivet på Berlinske Forlag (1976). Solveig har afsløret, at færøgarn kan købes hos BC-garn, så det er da et forsøg hver. – Tak for hjælpen ;-)

Ellers er det jo et par dage siden har skrevet i bloggen, og det skal forklares med en lille tur rundt i det ganske danske land. Torsdag morgen kørte vi til Odense for at spise frokost hos min morfar og derfra fortsatte vi til Fjaltring (ikke langt fra Lemvig), hvor min kæreste har familie. Her tilbragte et par dejlige dage, inden vi lørdag satte kursen mod Århus, for at være gæster ved et vennepars bryllup. I går vendte vi atter næsen mod det Kjøbenhavnske. Billeder fra turen skulle gerne være fremkaldt i morgen, også må jeg se, om der ikke bliver plads til et par stykker i bloggen her.

Den næste tid står blandt andet på eksamenslæsning. En operation i eksamensperioden i december gør, at jeg har to eksamener i august til "sygeeksamen". Ikke lige det jeg har mest lyst til, men det går jo nok alligevel...

Skriv en lille kommentar

<- Juni 2004 | August 2004 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry