123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Marts 2006| Maj 2006 ->

April 2006


29. April - Forår og Askes hjemmesyslerier...

Sidste år sprang de første blomstre på mirabellen i vores gård ud den 24. marts, mens vi i år måtte vente helt til den 26. april - så det har været længe om at komme - det forår. Nu er det her tilgengæld. Mirabellen blomster helt fantastisk.

Jeg fik pludselig lyst til at vise jer de fine hjemmestrikkede og -syede ting Aske har fået i barselsgave.

Denne lille fine grønne trøje har Bente - Mads morbrors kone ;-) - strikket til Aske.
Og arantrøjen her har Askes mormor strikket. Så vidt jeg har forstået er det første forsøg med snoninger, og den har vist kostet blod, sved og tårer (eller næsten i hvert fald). Men fin er den blevet.
Mors kolega har også grebet til pindene og strikket dennne "restetrøje". Der er tale om et ægte dogmeprojekt i herlige farver.
Min veninde Annemette (Morgans mor) har fundet symaskinen frem og syet disse dejlige pludrebukser.

Mange tak for det, hvis I skulle finde på at læse med her.

Skriv en lille kommentar


26. April - Lårsokker...

Lår i skoene? Knæstrømper? Eller lårstrømper? Ja når man ikke er større end Aske, bliver knøstrømper hurtigt til lårstrømper. Og det er hvad ovenfor viste sok, er blevet til. Det skulle være lange babyknæstrømper til brug i viklen. - Det er som oftest for varmt med andet end en body (og ble ;-) i viklen - lige med undtagelse af fra knæene og ned. Og hvad er så mere oplagt end hjemmestrikkede knøstrømper? Men lange er de blevet - et par rigtige lårstrømper...

I mandags fik jeg pludselig lyst til at forvandle mit tilfældighedsstrik til "sweater med ribkrave" fra Sys Fredens bog "Strik til blå stue". Og efter lidt omregning af opskriften (på grund af tyndere garn), gik startskudet til dette absolut overkommelige projekt. Et par pinde mere på ærmet, en krave og en smule montering, så skulle den være klar. Den er dog størrelse 1 år, så der skulle gerne gå lidt tid inden den skal i brug. Man ved dog aldrig, vi bruger i øjeblikket størrelse 62 og 68 - som vist også hedder størrelse 2-4 måneder og størrelse 6 måneder - og han er kun 6 uger...

Mit freeform-projekt, ja det får lov at ligge lidt endnu. Måske har I ret i, at der bare skal arbejdes lidt mere med det.

Skriv en lille kommentar


17. April - Freeform - tjaa jeg ved ikke rigtigt...

I Webstrik har der været lidt snak om freeform strik og hækling efter Prudence Mapstone holdt workshop på håndarbejdsmessen på Fyn for nogen tid siden. Jeg synes billederne på hendes hjemmeside så ualmindelig flotte ud, og så så det ud til at være en dejlig kreativ proces. Det er sjovt at lave, men jeg synes ikke lige mit resultat er synderligt godt. Faktisk er jeg temmelig utilfreds med det. Måske "enheder" er for store, farverne for forskellige, eller? Jeg ved ikke hvad det er...

Tilgengæld fik jeg jo rodet i garnresterne og fik genopdaget hvor lækker dette garn er at strikke af. Det forhandler de i denne butik i Stockholm, så det må jeg da lige kigge nærmere på, når vi skal derop i slutningn af juni... (Jeg kunne jo også bare bestille det over nettet, men det kunne jo være, der var nogle spændende opskrifter, det var hver at kigge nærmere på).

Ellers har jeg holdt mig i skindet og strikket lidt på Hønsestriktrøjen, og ikke startet på nyt - nå ja udover lidt på strikkemaskinen og så det her freeform strik og hækling ;-)

Skriv en lille kommentar


14. April - Se...

Mit strikkebibliotek har fået egne bogkasser - og det bedste af det hele: Der er plads til mange flere bøger ;-)
Og hvad ser man? Lige nedenfor er der blevet plads til strikkemaskinen. Så nu kan jeg forhåbentligt få strikket lidt på den. Ideerne står allerede i kø... (igen igen igen)
Og det tog ikke længe inden border flød med strikkeprøver, garn og andre herligheder.
Men det kræver selvfølgelig lige lidt beregning, når en strikkeopskrift til håndstrik skal over på maskinen. (Sutten er ikke strengt nødvendig for selve beregningerne, men den kan have andre nyttige effekter...)

Ja der er da også sneget sig lidt billeder af Aske ind på kameraet... Det er jo en mærkedag i dag. Aske er 1 måned gammel.

Hov hvordan er jeg havnet her?
Måske det fakstisk er et helt i orden sted at sove...
Var der nogen der sagde bryst? Jeg er klar.

Skriv en lille kommentar


9. April - Hænderne fri - der vikles ;-)

Som vores sundhedsplejeske sagde - det er jo ligesom i afrika - og det har hun jo ganske ret i. Aske sover godt og trykt i sin vikle på maven af mor eller far, ganske som afrikanske børn gør det på deres forældre. Og det er ikke andet end et 5,2 meter langt "sjal". For os er viklen genial, både når vi lige skal på apoteket eller hen og besøge far i firmaet, og det er alt for besværligt at finde barnevognen frem. Også er der bare så dejligt at ligge, at Aske gerne falder i søvn der, når han ikke kan finde ro andre steder. Og hænderne er fri imens - så man som nu, kan opdatere sin hjemmeside.

Men selvfølgelig vækker den lidt opmærksomhed. Forleden dag stod jeg midt i et supermarkedet med Aske i barnevognen. Og så begyndte han bare at skrige og skrige, - ja sådan følte jeg det i hvert fald. Så trods mange nysgerrige blikke fandt jeg min 5 meter lange vikkel frem og fik Aske placeret på maven. Og så sov han da bare lige et par timer mere... Det er så trygt med mor (eller far) lige i nærheden.
I øvrigt er det mest almindelig spørgsmål til viklen: "Kan han godt få vejret" og svaret er heldigvis simpelt: Ja.

Jeg får da også strikket lidt en gang imellem. Askes babytæppe nærmer sig sin afslutning. Hvis ammehjernen kræver endnu et "ikke tænke" projekt, havde jeg tænktat strikke endnu en valket slange (Opskrift fra Birte Aartuns "Strik og krymp") - det er nemlig ren retstrik, så det er da til at finde ud af. Billedet er af den slange jeg har stikket til Askes fætter Thor.

Og Helle - ja Aske skal med til sin første strikkefestival, og det skal hans far faktisk også. Han har nemlig været så sød, at love at tage med, så han kan passe baby, så mor kan passe sin stand...

Skriv en lille kommentar


5. April - Ses vi på Fanø til september?

Ja fra den 22. til den 24. september afholdes der strikkefestival på Fanø, og jeg regner da med at møde en masse af jer derovre. Jeg har nemlig været så heldig at få en standplads - så for første gang åbner min lille strikkebutik "rigtigt" - og ikke bare her i cyberspace. Jeg håber dog også at få tid til en workshop eller to, for det ser ud til at være et super spændende program. Pressemeddelelsen, der er sendt ud, kan du læse nedenfor - og så er det bare om at få planlagt venindeturen, så I kan blive tilmeldt de rigtige workshops.

Fanø Strikkefestival er den første af sin art i Danmark. Bolden gives hermed op til en meget spændende weekend i kreativitetens tegn, hvor alle former for strik vil blive repræsenteret. Et betydeligt udvalg af Danmarks for tiden bedste strikdesignere vil i løbet af weekenden tilbyde forskellige workshops af længere eller kortere varighed i både hånd- og maskinstrik.

Festivalen arrangeres af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne, som består af en gruppe kvinder, bosiddende over hele landet, og som alle strikker på maskine på et højt professionelt niveau. På Fanø har Netmaskerne 2 medlemmer, Christel Seyfarth i Nordby og Lis Brinch i Sønderho, og det er således Christel Seyfarth, der har fået ideen til festivalen og er tovholder på hele arrangementet.

Fanø er kendt som festivalernes ø, og med denne festival føjes der endnu én til listen. De ydre rammer er perfekte til fordybelse og inspiration, idet Fanøs beliggenhed med Vadehavet til den ene side og Vesterhavet til den anden gennem tiderne har givet inspiration til et væld af kunstnere, og nu således også til alle de, som brænder for strik.

Sønderho er øens sydligste skipperby, fuldstændig uspoleret af tidens tand med de gamle, smukke stråtækte huse, der ligger og putter sig mellem klitterne for den til tider barske vind fra havet. Lyset og naturen er enestående her, og der er således lagt op til en total-oplevelse, hvor både det kreative kan komme til udtryk på workshops og hvor inspirationen er at hente lige udenfor døren.

De forskellige workshops vil foregå over hele Sønderho, hvor alt er indenfor gå-afstand, og i den smukke butik, Kunstladen, som ligger midt på øen. Det er også her, at Netmaskernes flotte udstilling af strikmodeller ”Et Strejf af Japan” vil være udstillet.

Tag ligesindede strikkeentusiaster med til en dejlig oplevelse på Fanø, eller din familie. Der vil være noget for enhver smag.

Se hele det omfattende program på Netmaskernes hjemmeside www.netmaskerne.dk

Velkommen til Fanø Strikkefestival.

PS :-D Tak for ammerådene. De er skrevet bag øret, men i første omgang sætter jeg min lid til den salve min læge anbefalede...

Skriv en lille kommentar


2. April - Der ammes...

Endnu engang mange tak for alle lykønskningerne ;-)

Ja overskudet har ikke været så stort - ja faktisk har der slet ikke været noget i den sidste tid. En lidt problematisk ammestart har taget alt energien. Jeg fik efter knap en uges amning et sår på den ene brystvorte, der så gik betændelse i. Og som nogen af jer sikkert har oplevet, så gør det - undskyld mig - allerhelvedes ondt at amme med sådan en skavank. Jeg sad og ammede med tårene trillende ned af kinderne. Det er endnu ikke helt lægt, men er blevet meget bedre, så nu gør det kun lidt ondt lige når Aske tager fat føste gang.

Men at man som forældre synes ens unge er fantastisk, er der heldigvis ingen tvivl om (ellers havde jeg nok også kylet ham ud af vinduet, da amningen var værst). På billedet ovenfor er guldklumpen 4 dage gammel, mens billedet nedenfor er taget i dag, da Askes oldefar (min morfar) kiggede forbi. Der er præcis 80 år, 1 måned og 1 dags aldersforskel på de to ;-)

Og strikning - jo her de sidste par dage er jeg kommet lidt i gang igen. Babytæppet har en passende sværhedsgrad til at ammehjernen kan finde ud af det, så det ender vel med, at det rent faktisk bliver færdigt.

Skriv en lille kommentar

<- Marts 2006| Maj 2006 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry